Laatste tourdates 2011 The Gathering

25-08-2011 @ 18:02

Midden september sluit The Gathering hun concertreeks voor 2011 af met twee clubshows in Amersfoort en Helmond en een festivaloptreden in Rotterdam. Na deze shows trekt de band zich terug in de studio om de laatste hand te leggen aan de opvolger van het album ‘The West Pole‘.
Als voorbode van het nieuwe album heeft The Gathering eerder dit jaar de track ‘Heroes For Ghosts’ uitgebracht via Bandcamp. De track is in totaal meer dan 50.000 keer gestreamd en heeft plek 9 in de 2011 single top op Rate Your Music.com gehaald. ‘Heroes for Ghosts’ is nog steeds gratis te downloaden via de populaire website Bandcamp: http://thegathering.bandcamp.

The Gathering nam eind januari de eerste nummers voor het nieuwe album op. In het voorjaar deed de band een aantal shows in het Nederlandse clubcircuit en vertrok daarna naar Zuid Amerika voor een uitgebreide tour in Chili, Mexico, Brazilië, Argentinië, Peru, Bolivia, Ecuador en Colombia.

Het nieuwe The Gathering album zal uitkomen in de lente van 2012. Naast enkele epische nummers zal het album ook sfeervoller en experimenteler klinken dan de voorganger ‘The West Pole’ (2009). De nieuwe release is de tiende studioalbum van The Gathering. Het eerste album 'Always...' kwam precies 20 jaar eerder uit, in april 1992.

Vrijdag 16 september
De Kelder - Amersfoort
www.podiumdekelder.nl

Zaterdag 17 september
De Lakei – Helmond
www.lakeihelmond.nl

Zaterdag 24 september
Baroeg Open Air – Rotterdam
http://www.baroeg.nl/boa2010/

The Gathering online:
http://www.gathering.nl
http://twitter.gathering.nl
http://youtube.gathering.nl