Nieuw album STEREO MCs: Emperors Nightingale

16-08-2011 @ 19:33

Rob Burch en DJ/producer Nick Hallam, beter bekend als Stereo MCs, braken in de jaren 90 als eerste Britse rappers wereldwijd door met hun hit en gelijknamige album, Connected, waarmee zij twee BRIT Awards wonnen voor “Best Group” en “Best Album”.
In de afgelopen jaren deelden zij het podium met grote namen als U2, Peter Gabriel, De La Soul, Jane’s Addiction. Ook vestigden zij zich als bekende DJ/producers met remixes van o.a. Frozen en Music van Madonna en “Jungle Brother” van the Jungle Brothers. Ook brachten zij een DJ mix album uit voor Studio !K7’s DJ Kicks.
Op hun nieuwe album, The Emperors Nightingale hebben de heren een nieuwe weg ingeslagen. Voor het eerst is Rob zingend te horen op de opbouwende grooves van gesampelde loops en beats die ontstonden tijdens old-school jam sessies met bas, gitaar, drums en zang. De eerste single, Boy, is een samenwerking met niemand minder dan Jamie Cullum. Op 11 augustus stond Stereo MCs in buurland België tijdens het “Feest in het park” festival te Oudenaarde.

STEREO MCs: Emperors Nightingale
Bestelnr CD: K7289CD
genre: pop
label: K7/K7
release: 29/08/2011
distr.: v2/munich

http://www.stereomcs.com/