Optreden Italiaanse sensatie Il Volo in Carré

09-07-2011 @ 22:32

Op maandag 28 november geeft Il Volo een concert in Carré in Amsterdam.  

Il Volo, dat ‘vlucht’ betekent, wordt gevormd door de drie jongste tenoren ooit. Dit trio van jongens niet ouder dan 16 en 17 jaar doen jong en oud verbazen met hun imposante geluid en volume. Met hun prachtige stemmen zingen ze klassiekers als ‘Il Mondo’ en ‘O Sole Mio’.

De Italiaanse Piero Barone, Ignazio Boschetto en Gianluca Ginoble deden in 2009 mee met de talentenjacht ‘Ti Lascio Una Canzone’. Na een aantal rondes kwam een producent op het idee deze drie jongens met elkaar te laten zingen. En met succes, want na het zien van dit trio werd ze direct een muziekcontract aangeboden. Hiermee is Il Volo de eerste Italiaanse act ooit die een contract krijgt bij Geffen (Interscope) Records in de VS.

Het debuutalbum “Il Volo” kwam eind 2010 al uit in Italië en was binnen 2 maanden platina. Voor dit album werd samengewerkt met producer Humberto Gatica, bekend van Andrea Bocelli, Josh Groban en Celine Dion. Het album werd opgenomen in Rome, LA en de Abbey Road Studios en is vanaf 16 mei dit jaar wereldwijd verkrijgbaar.
Ook Quincy Jones heeft het talentvolle Italiaanse trio niet links laten liggen en nodigde hen in 2010 al uit om mee te zingen op de single ‘We Are The World: 25 for Haiti’, waar ze tijdens de opnames grote indruk achterlieten bij onder andere Celine Dion, Barbra Streisand en Josh Groban.

In Nederland trad Il Volo al op bij het Rotary-UNISEF Gala en onlangs ontvingen ze bij Live 4 You een gouden album.

IL VOLO
Maandag 28 november 2011
Carré – Amsterdam
Entree: € 53, € 56, € 59, € 62, € 65 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur