Lilian Hak tekent bij BMG Rights Management

17-06-2011 @ 21:47

BMG Rights Management tekent een wereldwijde publishingdeal met songwriter en artieste Lilian Hak

Lilian Hak is al jaren actief als songwriter en artiest. Ze komt uit de electro hoek en werkte onder meer samen met de Berlijnse artiest T. Raumschmiere. Ze bracht eerder al twee albums uit (Silence feels safe & Love’s victory march) en schreef muziek voor documentaires.

In 2010 vertok ze met een stapel film klassiekers naar Bangkok. Gefascineerd door filmmuziek uit de jaren ’30 / ’40 / ’50 / ‘60 ontstond haar meest recente album ‘Old Powder New Guns’ dat uitkwam op Lilian’s eigen label Siren Music. ‘Old Powder New Guns’ is een album om door meegesleept te worden als in een spannende filmnoir variërend van; ‘The Postmen always rings twice’ tot spaghetti western. Liedjes die stijlvol gestalte krijgen door een elfkoppige band vol ervaren muzikanten.

Van het album kwamen tot nu toe drie singles. ‘Never speak to strangers’, dat niet zou misstaan in een productie van Quentin Tarantino, ‘my only friend’ en meest recent ‘rebels outlaws misfits’. Voor deze laatste single wist Lilian de Britse producer Matthew Herbert te strikken voor een remix. 

Op 1 juli vertrekt ze voor een halfjaar naar Berlijn om daar aan haar nieuwe plaat te werken. Haar huidige album heeft een internationaal geluid en BMG gaat haar met deze samenwerking, die in eerste instantie geldt voor twee albums, nu helpen ook in het buitenland voet aan de grond te krijgen.

Lilian Hak: " Ik kijk uit naar een creatieve en succesvolle samenwerking met BMG Rights Management. Als independant songwriter en producer voelt het goed om een grotere stap te maken. In de muziekbusiness gebeurt zoveel de laatste jaren en daarom denk ik dat het goed is om krachten te bundelen. Mijn motto is: "Don't hold onto the past, the future holds more promise".  Ik heb er het volste vertrouwen in dat we samen een mooie toekomst tegemoet gaan! "

Ook BMG heeft zin om aan de slag te gaan. Maaike Vonk, manager Creative & Marketing bij BMG: “BMG heeft een groot internationaal netwerk opgebouwd en dat zetten we graag in om de muziek van Lilian over de grenzen te krijgen. Ook voor synchronisatie doeleinden zie ik met dit album veel mogelijkheden. Ik heb al meerdere enthousiaste reacties gehad van onze internationale collega’s. Ik ben dan ook blij dat Lilian voor BMG gekozen heeft en kijk uit naar een succesvolle samenwerking de komende jaren.

http://www.oldpowdernewguns.nl/