Nieuw Racoon album 6 mei uit

25-04-2011 @ 23:17

Het lijkt wel alsof iedereen erop zat te wachten maar het is eindelijk zover, het nieuwe album van Racoon is af! De voorverkoop van de eerste show in Paradiso, op 12 mei, was binnen een dikke week al uitverkocht en de eerste single 'No Mercy' is erg goed ontvangen. De release van het nieuwe album 'Liverpool Rain' staat gepland voor 6 mei.  

De 11 nieuwe nummers op "Liverpool Rain" werden geproduceerd door Wouter Van Belle, die eerder zijn sporen verdiende met o.a het succesvolle debuut van Novastar.

Voor de mannen van Racoon is er een droom uitgekomen omdat de arrangementen opgenomen werden in de befaamde Abbey Road Studio in London met het London Chamber Orchestra. Artwork van het album en de daarvan afkomstige singles is gebaseerd op een kunstwerk van de Belgische kunstenaar René Magritte.

'Liverpool Rain' is inmiddels het vijfde studio album van het Zeeuwse kwartet. De band scoorde enorme hits met o.a. 'Love You More' en 'Laugh About It' en de albums 'Another Day' en 'Before You Leave' zijn beide met edelmetaal bekroond.

De band is tijdens Bevrijdingspop te zien en te horen in Zwolle en Leeuwarden.

Bevestigde shows
21 mei - POP ON TOP FESTIVAL, VALKENBURG
02 jun - DAUWPOP, HELLENDOORN
04 jun - VESTROCK, HULST
11 jun - AJOC FESTIVAL, MIJDRECHT
17 jun - CONCERT AT SEA, RENESSE
18 jun - ZOMERFEESTEN, HENGEVELDE
19 jun - JULIANAPOP, JULIANADORP
13 aug - DUTCH VALLEY, VELSEN-ZUID
07 okt - Oosterpoort, Groningen
08 okt - Paradiso, Amsterdam
21 okt - Tivoli, Utrecht

http://www.racoon.nl/