Na drie jaar nieuw album van Evanescence op komst

10-04-2011 @ 12:55

Drie jaar na het multiplatina album 'The Open Door' duikt Evanescence de studio in om het derde album op te nemen. De band doet dit met producer Nick Raskulinecz, die eerder verantwoordelijk was voor opnamen met Foo Fighters, Rush, Stone Sour, Deftones en Alice In Chains.

Frontvrouw Amy Lee kan niet wachten om het nieuwe album uit te brengen: "We hebben veel materiaal klaar liggen en hebben onze sound opnieuw uitgevonden door te experimenteren met dingen die we nog nooit eerder gedaan hadden, maar ondertussen ook dat van Evanescence omarmt waar we zo van houden. Deze reis heeft ons sterker dan ooit gemaakt en ik ben gewoon verliefd op de nieuwe songs. Nick Rasculinecz is de perfecte match voor dit album en we zijn allemaal erg enthousiast om met hem de studio in te gaan."

Evanescence maakte in 2003 een droomstart met 'Fallen'. Het album verkocht wereldwijd meer dan 17 miljoen exemplaren en leverde de band uit Arkansas twee Amerikaanse top 10 hits op ('My Immortal' en 'Bring Me To Life') en twee Grammy's voor Best New Artist en Best Hard Rock Performance (voor 'Bring Me To Life').

http://www.evanescence.com/