Baseballs zetten zomers geluid voort op nieuw album

23-03-2011 @ 17:33

Na het wereldwijde succes met het album Strike, is het op 6 mei tijd voor een nieuw album van The Baseballs getiteld Strings ‘n’ Stripes. De drie rock-‘n-roll helden blijven met dit album dicht bij zichzelf en hun liefde voor de jaren ’50 en ’60. De eerste single is een swingende versie van Candy Shop, naar het origineel van rapper 50 Cent.
 
Strings ‘n’ Stripes staat weer garant voor monsterhits met een grote ‘feel good factor’. Op het album zijn onder andere California Girls (Katy Perry), Quit Playing Games (Backstreet Boys), Hello (Martin Solveig) en Paparazzi (Lady Gaga) te vinden, uiteraard allen in een rock ’n roll-jasje. Op 5 mei zullen The Baseballs ons land aandoen voor een optreden op Bevrijdingspop Haarlem en op 18 juni zullen ze te zien zijn op Concert At Sea.
 
In 2010 veroverde de uit Duitsland afkomstige band The Baseballs de wereld met het aanstekelijke jaren ’50 geluid. Met hun versies van nummers als Umbrella (Rihanna), Hot N Cold (Katy Perry) en Chasin’ Cars (Snow Patrol) scoorden ze hit na hit. Het debuutalbum Strike werd zeer goed ontvangen; 4x platina in Finland, dubbel platina in Zwitserland, platina in Zweden en Noorwegen, goud in Duitsland en Top 5 in de UK was het resultaat. Ook in Nederland werd Strike platina en eindigde het zelfs als best verkochte internationale album van 2010. Als klap op de vuurpijl mochten The Baseballs in januari een European Border Breaker Award voor ‘most successful new band’ in ontvangst nemen op het Eurosonic Festival in Groningen.

THE BASEBALLS

Titel: Strings ‘n’ Stripes
Release: 6-05-2011

warner music

http://www.youtube.com/watch?v=rOqkuKCwKBg

http://www.thebaseballs.com/