Metropolis blijft gratis popfestival

15-03-2011 @ 15:48

23e editie in Rotterdamse Zuiderpark op zondag 3 juli

Op zondag 3 juli vindt de 23e editie van het gratis popfestival Metropolis plaats in het Zuiderpark te Rotterdam. Van 13.00 uur tot 21.00 uur zijn meer dan dertig nationale en internationale veelbelovende live-acts te zien op verschillende podia. Ondanks de bezuinigingen op kunst en cultuur subsidies blijft het Metropolis festival gratis toegankelijk.

We willen eigenzinnige popbands met kwaliteit blijven brengen in verschillende stijlen, waarbij het de uitdaging is om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Jong en oud, muziekliefhebbers door het hele land en in -en omwonenden van de stad Rotterdam die een dagje het park in gaan om zich te laten verrassen. Daar is het tenslotte 23 jaar geleden mee begonnen. Vorig jaar telde het Metropolis Festival meer dan 35.000 bezoekers. We hopen ook dit jaar weer zoveel mensen te trekken.” Benadrukt Leo van der Velden, evenementen organisator bij JMR te Rotterdam.

Metropolis – New Music First
Metropolis zoekt naar relatief onbekende en aanstormende acts die binnenkort niet meer weg te denken zijn uit de Nederlandse muziekscene. In het verleden heeft Metropolis zich op dat gebied al bewezen door acts als Smashing Pumpkins, The Prodigy, Kula Shaker, Wu Tang Clan, The Strokes, Moke, The Killers, The Black Keys en The Gossip te programmeren voordat zij waren doorgebroken. Het afgelopen jaar was dit niet anders, met onder andere bands als Jack Parow, The Strange Boys en Omar Souleyman, die onlangs een samenwerking met Björk is aangegaan.
 
In mei zullen tijdens de persbijeenkomst: ‘Metropolis Presenteert’ in Rotown de eerste namen bekend gemaakt worden voor de editie van 2011.

Metropolis Festival
zondag 3 juli 2011
Zuiderpark, Rotterdam
www.metropolisfestival.nl