Nieuwe namen en ontspanning op Bospop 2011

14-03-2011 @ 14:36

14 Maart zijn drie nieuwe namen toegevoegd aan het programma van Bospop 2011, te weten KT Tunstall, Philip Sayce en Rival Sons. Ook de mobiele act Blaas of Glory geeft acte de présence in Weert. Gedurende het gehele festival kunnen campingbezoekers tevens ontspannen in de Höyry sauna, een spectaculaire doch rustgevende compleet ingerichte Finse sauna, met een muzikaal tintje. In totaal zijn er nu 26 bands bekend voor Bospop 2011. De komende tijd worden er nog een aantal namen toegevoegd aan het muzikale programma van het festival. Bospop 2011 vindt plaats op 8, 9 en 10 juli op Evenemententerrein Weert Noord. 

De doorbraak van de Schotse zangeres en songwriter KT Tunstall kwam in 2005 met het nummer Black Horse and the Cherry Tree, van haar debuutalbum Eye to the Telescope uit 2004. Dat album werd in 2005 opnieuw uitgegeven en genomineerd voor de Mercury Prize. Op haar tweede, krachtige en speelse album Drastic Fantastic is te horen dat de bandinvloeden groter zijn geworden. Haar derde studioalbum heet Tiger Suit, is in september 2010 uitgekomen, in Berlijn opgenomen en geproduceerd door niemand minder dan Jim Abbiss (Arctic Monkeys, Adele, Editors, Kasabian). Op zaterdag 9 juli staat KT Tunstall live op Bospop.

De bluesrock van Philip Sayce doet denken aan Jimi Hendrix, Eric Clapton en Stevie Ray Vaughan, en is werkelijk een lust voor het oor. Hij heeft jarenlang deel uitgemaakt van de vaste band van Melissa Etheridge en de Jeff Healey Band, met wie hij ook op het prestigieuze Montreux Jazz Festival in Zwitserland heeft opgetreden. Philip is een Canadese jongen die durft te rocken met zijn gitaar, en ook nog eens een dijk van een stem heeft. Hij staat geprogrammeerd op Bospop, op zondag 10 juli.

Het in 2008 opgerichte rock-kwartet Rival Sons betreedt op vrijdag 8 juli het podium in Weert. Elk bandlid heeft zo zijn eigen stijl, van blues, gospel, soul, psychedelische riffs, jazz tot keiharde rock. Samen genereren zij een unieke eigen Rock 'n Roll stijl, die zeker live perfect tot uiting komt.

De hilarische, akoestische en mobiele act Blaas of Glory laat het publiek van Bospop zien wat de ware essentie is van hardrock. Gewapend met sousafoon, dwarsfluit, klarinet, lyra, banjo, accordeon, wasbord, akoestische gitaren, snare- en bassdrum en veel meerstemmige zang blaast de 'hardrockfanfare' Blaas of Glory letterlijk nieuw leven in klassieke rock- en metalnummers. Blaas of Glory is uniek en zorgt gegarandeerd voor een lach op het gezicht van elke bezoeker van Bospop 2011.

Bospop vindt in 2011 voor de tweede keer plaats op Evenemententerrein Weert Noord, op steenworp afstand van het oude terrein. Nieuw is dat Bospop dit jaar voor het eerst drie volledige festivaldagen in beslag neemt. Het muzikale programma speelt zich af op twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Op Bospop is verder een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt te vinden. Op de camping wordt dit jaar de uit Finland afkomstige Höyry Sauna geplaatst, voor de ultieme en benodigde ontspanning. Onder muzikale begeleiding van enkele DJ's komt men hier geheel tot rust. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over de bevestigde artiesten, de kampeermogelijkheden en de geschiedenis van het festival.

Stichting Bospop en Mojo Concerts presenteren
BOSPOP 2011
Vrijdag 8 juli: Joe Cocker, Journey, The Faces featuring Mick Hucknall, Texas, Foreigner, Rivals Sons en The Resistance Plot
Zaterdag 9 juli: Anouk, Bush, Roxette, Ringo Starr And His All Starr Band, Roger Hodgson & Band, Brian Setzer's Rockabilly Riot, Gregg Allman Band, KT Tunstall, Ultimate Eagles, Serena Pryne en Coldplace
Zondag 10 juli: Dream Theater, Black Country Communion featuring Joe Bonamassa, Thin Lizzy, Riverside, Triggerfinger, Walter Trout, Jimmy Barnes en Philip Sayce
Evenemententerrein Weert Noord, Weert
Entree 3-dagenkaart: € 150,- (excl. servicekosten)
Entree dagkaart: € 75,- (excl. servicekosten)
Aanvang vrijdag 8 juli: 13.00 uur / Deuren open vrijdag 8 juli: 12.00 uur
Aanvang zaterdag 9 en zondag 10 juli: 11.45 uur / Deuren open zaterdag 9 en zondag 10 juli: 11.00 uur

Kaartverkoop voor Bospop 2011 is reeds begonnen via: www.bospop.nl.