Mason lanceert verrassend debuutalbum: They are among us

23-02-2011 @ 21:43

'They are among us' heet het debuutalbum van Mason, oftewel het Amsterdamse producersduo Iason Chronis en Coen Berrier. Het album verschijnt op hun label Animal Language waarop doorgaans dansvloergericht dj-werk uitgebracht wordt. Maar met deze schijf willen ze een andere kant van zichzelf belichten: 'They Are Among Us' is een luisteralbum met verrassende popliedjes.

De twaalf kleurrijke tracks op het album combineren popmelodieën met sterke vocals en bevatten humor en diversiteit. "Het album is een reflectie van onze liefde voor popsongs, italo disco, electro en andere muziekdisciplines, maar we hebben het speels gehouden" aldus het duo. Opvallend is de indrukwekkende lijst buitenlandse artiesten waarmee Mason heeft samengewerkt. Eerdere successen (zoals Masons wereldhit 'Exceeder' en remixopdrachten voor o.a. Robyn en Moby) zorgde voor optredens van Moskou tot Japan, waar Mason veel bekende vrienden aan overhield die nu te horen zijn op het langverwachte album.

Voormalig Moloko boegbeeld Roisin Murphy leent haar sexy stem aan het zwoele 'Boadicea'; een track die 14 maart als single verschijnt en waar een video voor geschoten is in Engeland door Ron Scalpello - die eerder clips maakte voor onder andere The Prodigy. Aqualung (de Britse singer/songwriter Matt Hales) voorziet het nummer 'Little Angel' van zijn onmiskenbare indie-sound. R&B-Hiphop ster Kurtis Blow uit NYC brengt de oldskool rap terug op het bruisende 'Choises', en de legendarische DMC (van Run DMC) bewijst met 'Corrected' - een samenwerking met de flamboyante Australische popster Sam Sparro - dat hij nog altijd even scherp is. De Londense rapper Sway tot slot flowt er lustig op los in 'I just wanna rock you'.

Gezien de internationale gastenlijst zijn Iason en Coen de hele wereld overgevlogen om vocalen, achtergrondzang, live instrumenten, beats en refreinen op te nemen om de puzzel compleet te krijgen. Masons 'They are among us' is vanaf 28 februari exclusief verkrijgbaar via: www.musicofmason.com . Op Beatport verschijnt het album 21 maart. Vanaf 4 april is het album te koop via diverse downloadplatforms en bij de betere muziekwinkels in Nederland en België.

Tracklist 'They Are Among Us' by Mason
01. Runaway
02. You Are Not Alone
03. Choices (featuring Kurtis Blow)
04. Syncrom    
05. Little Angel (featuring Aqualung)
06. Kippschwinger    
07. I Just Wanna Rock You (featuring Sway)
08. Boadicea (featuring Roisin Murphy)
09. As The World Turns
10. Corrected (featuring DMC & Sam Sparro)
11. Little Red Petticoat
12. Who Killed Trance

Mason online
www.musicofmason.com
www.myspace.com/musicofmason
www.facebook.com/musicofmason
www.soundcloud.com/musicofmason
www.twitter.com/musicofmason
www.youtube.com/masonanimallanguage
www.animal-language.com