Nieuwe single Peter Koelewijn

17-01-2011 @ 17:23

"Ik heb je nog voor geen minuut gemist" is de derde single, getrokken van de CD "Een gelukkig man" van Peter Koelewijn.
Na 25 jaar (!) bracht Peter Koelewijn op z’n achtenzestigste in november 2009 weer een album uit, gemaakt met uitsluitend nieuw materiaal. Op dit album staan 13 nieuwe liedjes van ongekend goede kwaliteit.

Voor het filmpje voor deze nieuwe single "Ik heb je nog voor geen minuut gemist" dat in december 2010 werd opgenomen in het Schaffelaar Theater in Barneveld, waren cameraman Mario Veltman betrokken, samen met Mario Veltman (regie) en Frans Meijer, directeur van het theater én drummer van de band van Peter Koelewijn.
Ook deden de andere leden van de band mee aan de opname:
Ad Damen (gitaar), Hans Hollestelle (gitaar), Nol Passon (bas), René den Otter (keyboards).
Peter Koelewijn vroeg Désirée Nillesen van de gelijknamige balletschool in Barneveld (www.deballetschool.nl) en haar man Twan om te figureren.

16 december 2010 kreeg Peter Koelewijn tijdens een TV uitzending de eerste TROS Kompas Oeuvre Award uit handen van zijn vriend Helmut Lotti.
Deze onderscheiding kreeg de artiest/zanger/componist voor zijn grote betekenis voor de Nederlandse muziekindustrie en vooral voor de immense waarde die hij al 50 jaar heeft (gehad) bij de opbouw van vele carrières van artiesten in binnen- en buitenland.
Peter voelde zich ongelooflijk vereerd met deze prijs, vooral, zoals hij het zelf zei, hij een heel rijtje collegae wist die dit eerbetoon ook zouden hebben verdiend. Hij toonde zich dan ook dankbaar naar TROS mensen als Kompas hoofdredacteur Edger Hamer en Bruno de Vos.
De onderscheiding, een in brons gegoten gitaar, werd ontworpen door TROS medewerkster Marga Tupang en gemaakt door Jaap Paasman, o.a. bekend door zijn unieke beeldjes van uilen. 

De eerste grote hit van Peter Koelewijn is "Kom van dat dak af" (1961), dit nummer werd nogmaals een hit in 1971 en 1981 (live-versie) en 1989 (rap-versie, samen met MC Mike G en DJ Sven). Een verdienste die tot nu toe niet is evenaart met hetzelfde nummer.
Peter Koelewijn is ook een van de weinige Nederlandse artiesten die zowel in de jaren 60, 70, 80 en 90 zelf hits heeft gemaakt.
Niet onder eigen naam, maar onder de naam Gompie, scoort hij in 1995 een #1 hit met het nummer "Alice, who the fuck is Alice".

Het album "Een gelukkig man" is volgens insiders te vergelijken met zijn meesterwerk uit 1977 album “Het beste in mij is niet goed genoeg voor jou”, met daarop “KL 204 (als ik God was)” en “Je wordt ouder papa”.
Peter Koelewijn heeft bijna anderhalf jaar aan “Een gelukkig man” gewerkt.
Officieel is het album "Een gelukkig man" de opvolger van "Diep Water" uit 1984.

Peter Koelewijn - Ik heb je nog voor geen minuut gemist
http://www.peterkoelewijn.nl/

download