Techno legende DJ Misjah brengt na jaren afwezigheid nieuwe single uit

23-12-2010 @ 16:30

De Rotterdamse technoproducer DJ Misjah maakt na jaren afwezigheid een comeback in de muziekindustrie. Na befaamde techno releases in de 90er jaren op het label X-Trax en het runnen van diverse labels werd het op productioneel vlak stil rond Misjah. Drie jaar na het inlassen van de productionele pauze doorbreekt Misjah de stilte met zijn nieuwe single Coruba, uitgebracht door Selekted Music en vanaf heden wereldwijd beschikbaar als download.

Het label X-Trax met sublabel X-Trax Sub, in 1995 opgezet en sindsdien gerund door Misjah (Mischa van der Heiden), werd internationaal beschouwd als toonaangevend en vooruitstrevend in de technoscene. De X-Trax catalogus heeft een keur aan internationale hits voortgebracht als Trippin Out (Misjah & Groovehead), The Club (Digital Express) en Access (DJ Misjah & DJ Tim), waarvan laatstgenoemde titel de Engelse Single Charts top 10 wist te behalen. Zelfs Ferry Corsten - onder artiestennamen Exiter en The Tellurians - en de vermaarde producer Umek vonden in X-Trax een thuis voor hun producties. Na de werkzaamheden voor X-Trax in 2000 definitief neergelegd te hebben startte Misjah een jaar later in eigen beheer het nieuwe label ReRun Records.

Om zich te kunnen richten op zijn masteringbedrijf 24Mastering nam Misjah in 2007 de beslissing om de labelwerkzaamheden en het produceren op een laag pitje te zetten en trok zich terug in de luwte. Misjah ontdekte echter dat het muzikale bloed toch kruipt waar het niet gaan kan. In tegenstelling tot de vroegere producties die veelal techno georiënteerd zijn, laat Misjah met de release van zijn nieuwe track Coruba een rauwe electro kant zien. Misjah’s producties bevatten in de goede traditie een kenmerkend rauw randje en Coruba is hierop geen uitzondering. Coruba werd voor het eerst tijdens de Amsterdam Dance Event (ADE) in oktober aan de wereld gepresenteerd, met als resultaat een plek in de UK Buzz Charts die in de week na de ADE werd samengesteld en de “30 hot picks” tijdens ADE bevat.  

Na jaren me volledig toegelegd te hebben op het masteringvak voor labels en producers begon het weer te kriebelen. Ik had al een tijdje wat nieuwe opzetjes en ideetjes voor tracks klaar staan en besloot ineens één van de tracks nu eens helemaal af te maken, met Coruba als eindresultaat. De UK Buzz Charts notering voor Coruba gaf gelukkig aan dat ik het produceren nog niet verleerd ben”, aldus Misjah. Dat Misjah het produceren niet verleerd is wordt bevestigd door de support van o.a. Judge Jules, Diplo, Nic Fanciulli, Billy Nasty, The Scumfrog, Bad Boy Bill, Alex Young en velen meer.

Check Misjah - Coruba hier op YouTube

Misjah - Coruba wordt uitgebracht door Selekted Music en is vanaf heden wereldwijd te krijgen op download portals als o.a. iTunes, Beatport en Dance-Tunes.

www.selektedmusic.com
www.djmisjah.com