Haarlemse band The Hype 3FM Serious Talent

11-12-2010 @ 17:09

The Hype is een jonge, door de muziek uit de jaren 60 beïnvloede popgroep uit Haarlem, die liedjes schrijft in de geest van John en Paul.
Met hun energieke liveshows won het viertal de afgelopen jaren niet alleen verschillende prijzen zoals de Rob Acda Award en de InHolland Popprijs, ook bombardeerde 3FM ze onlangs tot Serious Talent, speelden ze verschillende supports voor bands als The Wombats, The Zombies en Moke en zijn ze tot op de dag van vandaag de meest geboekte Popronde band ooit.

Na jaren van liedjes schrijven, opnemen, schrappen en selecteren staat de groep op het punt hun langverwachte debuutalbum uit te brengen. Hun single Do You Know is inmiddels al regelmatig te horen op 3FM.
Maart 2011 verschijnt hun debuutalbum, waarop naast de huidige single "Do you know?", ook de cover van Bob Dylan "The Mighty Quinn"
The Hype bestaat uit: Yorick - gitaar/zang, Dennis - keys/zang, Jeroen - gitaar/zang, Koen - drums/zang

15 November jl. waren ze te zien en te horen tijdens Rigter Live in Haarlem. Op 1 december verzorgde ze ook in Haarlem een optreden tijdens het Glazen Studenten Huis dat werd georganiseerd door studenten van de Hogeschool Inholland in Haarlem t.g.v. de actie van het Rode Kruis i.s.m. 3FM Serious Request.
8 december jl. waren te gast bij Michiel Veenstra op 3FM

optredens:
11-12-2010: Amsterdam, Tros Muziekcafe
16-12-2010: Haarlem, Patronaat
23-12-2010: Eindhoven, Effenaar, Serious Talent Festival

clip You Tube: http://www.youtube.com/watch?
officiele clip: http://www.youtube.com/watch

Twitter: www.twitter.com/thehypehaarlem
website: http://www.thehypemusic.nl/
download: http://www.megamediamagazine.nl/