Nick & Simon: Symphonica in Rosso 2011

03-12-2010 @ 21:32

Na Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lionel Richie, Diana Ross en Sting is nu bevestigd dat Nick & Simon de hoofdartiesten zijn van de zesde editie van Symphonica in Rosso. Op vrijdag 14 oktober 2011 treden Nick & Simon op in het Arnhemse GelreDome met hun grootste hits en het 40-koppige symfonische orkest van Guido’s Orchestra.

Tijdens Symphonica in Rosso wordt ieder jaar een topartiest in de spotlights gezet. In een prachtig decor en onder de professionele begeleiding van Guido’s Orchestra wordt iedere Symphonica weer een uniek evenement. Dit jaar kan het publiek een groot muzikaal feest verwachten met Nick & Simon en verrassende gasten. Met hits als Pak Maar Mijn Hand, Rosanne, Vallende Sterren, De Dag Dat Alles Beter Is, Lippen Op De Mijne, Een Nieuwe Dag en de nieuwe single Vlinders zullen zij het GelreDome op zijn kop zetten. Nick Schilder en Simon Keizer zijn er trots op dat ze werden gevraagd voor het prestigieuze evenement: “We vinden het geweldig om in het voetspoor te treden  van alle topartiesten die ons voorgingen door komend jaar zelf de hoofdartiest voor Symphonica in Rosso te zijn. Wij gaan met Guido’s Orchestra onze hits en liedjes in arrangementen vertolken. Wij hebben er heel veel zin en gaan er een groot muziekspektakel van maken.” .

Onlangs hebben Nick & Simon hun vierde album genaamd Fier uitgebracht waarvan de eerste single Een Nieuwe Dag meteen op #1 in de Nederlandse hitlijsten binnenkwam. Met dit album bewijzen Nick & Simon dat zij muzikaal volwassen zijn geworden. Sinds 2007 hebben Nick & Simon vele prijzen op hun naam gezet zoals een Zilveren Harp en de TMF Borsato Award. Daarnaast haalden al hun vier albums de dubbel platina status en het album Vandaag zelfs de Triple platina status. Nick & Simon brachten tot dusverre dertien singles uit, waaronder maar liefst zeven #1-hits. In 2009 hadden ze maar liefst vier #1-hits in één kalenderjaar. Een ongekende prestatie die sinds The Beatles in de jaren ’60 in ons land niet meer is voorgekomen. Tijdens het jurylidmaatschap bij The Voice of Holland laten de twee ras entertainers zich weer van een geheel andere kant zien, als coach en talentscout.
Symphonica in Rosso staat bekend als het meest prestigieuze en kwalitatieve muziekspektakel van Nederland. De eerste vijf edities van Symphonica in Rosso trokken in totaal ruim 700.000 bezoekers verdeeld over 23 uitverkochte Gelredome concerten. De combinatie van spetterende optredens van de grootste artiesten, een gigantisch podium, de speciale licht- en geluidstechnieken, indrukwekkende visuals en het in het rood geklede publiek zorgen er ieder jaar voor dat Symphonica in Rosso een overweldigend spektakel is. Symphonica in Rosso is een naar wereldwijde maatstaven gigantische productie. Zo werken meer dan 600 mensen mee aan de spectaculaire show.

SYMPHONICA IN ROSSO 2011
Nick & Simon
vrijdag 14 oktober 2011
GelreDome - Arnhem
Entree: € 39, € 49 en € 59 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur
Kaartverkoop start 8 december om 10.00 uur via: www.livenation.nl en 0900 - 300 12 50(45 cpm).
Meer nieuws over het evenement is te vinden op www.symphonicainrosso.nl .