Apassionata, hét kerstuitje voor de hele familie

24-11-2010 @ 23:16

De nieuwe paardenshow ‘In het Licht van de Sterren’, met spannende stunts, een ezel in bed en nooit eerder vertoonde vrijetijdsdressuur, krijgt een staande ovatie! De paardenshow ging vorige week in première in Duitsland. Het ideale kerstuitje voor de hele familie is te zien van 26 tot en met 28 december in de RAI in Amsterdam.

APASSIONATA is eindelijk weer op tournee: de nieuwe show ‘In het Licht van de Sterren’ ontving vorig weekend een staande ovatie en langdurig applaus van duizenden toeschouwers. De twee uur durende, avontuurlijke en tegelijkertijd betoverende paardenshow is een spektakelstuk waaraan meer dan 40 paarden van 8 verschillende rassen deelnemen; een show vol passie en toewijding, bloedstollende actie en opwindende muziek.

In het Licht van de Sterren’ brengt in meer dan 30 Europese steden het spannende verhaal van het hoofdpersonage Leyla. Als er een vallende ster te zien is en zij een wens doet, stort de ster in een wolk van sterrenstof ter aarde. Leyla raapt het sterrenstof op en vult er haar medaillon mee om de wereld met geluk te kunnen vullen. Maar haar plannen worden gedwarsboomd: een duistere figuur gaat er met het medaillon vandoor! Vastbesloten gaat ze op pad, samen met de mysterieuze ruiter Pedro, om zo het sterrenstof terug te krijgen. Dat is het begin van een reis vol avontuur…

Met prachtige bewegingen in indrukwekkende quadrilles en andere formaties bewegen de IJslanders zich in ‘tölt’ door mistwolken in de manege. Het team van de Portugese grootmeester Luis Valenca voert een spectaculaire capriole uit en krijgt dressuurles tijdens een bal dansant. Het ezeltje Basile van Laurent Jahan slaapt zowat door de show heen – en maakt het zich gemakkelijk onder de dekens, samen met zijn teddyberen. De trotse Friezen van Petra Geschonneck voeren een strakke Spaanse draf uit en perfecte piaffes. En alle toeschouwers zitten op het puntje van hun stoel als de stuntruiters van François Jacquelin de manege binnenstormen en hun piramideformaties op de paardenrug, salto’s onder de paarden doen en skisprongen in volle galop uitvoeren – voor het eerst ook met twee amazones.

Met ingehouden adem zien de toeschouwers vervolgens hoe de Oekraïense Kozakken een menselijke piramide vormen, rijdend op de ongezadelde paardenruggen. De charmante Silvie Willms betovert met haar vrijetijdssdressuur op twee paarden – zonder tuigage. Christophe Hasta Luego laat zien dat vrijheidsdressuur zelfs met vier paarden tegelijkertijd mogelijk is, met zijn Isabelle Lusitano’s. Door zijn stemgeluid en gebaren bewegen ze haast als vanzelf door de piste. Ook maakt het publiek kennis met het Shire-paard Jos, die samen met vier schattige shetlanders in de piste speelt. Op de vurige klanken van flamencomuziek laat Laury Tisseur zien hoe hij en zijn paard de discipline ‘working equitation’ beheersen.

Yannick Gicquel (van de TAO paardenshow) voert met zijn Henson-paarden een spectaculaire Hongaarse Post op en laat ze over brandende hordes springen. Dit jaar treedt hij om beurten op met Patrice Raymond die, staand op zes galopperende paarden een dubbele, brandende hindernis neemt en vervolgens slalomt tussen brandende fakkels.

De paardenshow, die al vele prijzen won, wordt opgeluisterd door het prachtige geluid van de ‘voice of APASSIONATA’: de IJslandse Arndis Halla. Ze brengt liedjes uit haar vaderland, operamelodieën en andere klassiekers ten gehore en maakt zo de show een geweldige belevenis voor het hele gezin.

In elke stad die APASSIONATA aandoet, worden twee kinderen uit de omgeving gekozen om als ‘sterrenmeisje’ de show te openen en af te sluiten met een speciaal gecomponeerd kinderlied.

In het seizoen van 2011-2012 gaat APASSIONATA overigens opnieuw op tournee – met een show die groter is dan ooit: ‘Together forever’. En diegenen die graag nog meer willen weten over APASSIONATA kunnen terecht voor exclusieve verhalen of een blik achter de schermen op: www.apassionata.de of: www.facebook.com/Apassionata.International

Apassionata 2010
Zondag 26 december 15.00 uur
Maandag 27 december 15.00 uur en 20.00 uur
Dinsdag 28 december 15.00 uur en 20.00 uur
RAI – Amsterdam
Entree: € 34, € 44, € 54 en € 64 (excl. servicekosten)

www.apassionata.nl