White Lies concert 24 februari 2011 in HMH Amsterdam

16-11-2010 @ 13:04

Op donderdag 24 februari 2011 geeft White Lies een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. 

De Britse indieband White Lies bestaat uit zanger en gitarist Harry McVeigh, bassist Charles Cave en drummer Jack Lawrence-Brown. Muzikaal worden ze vaak vergeleken met bands als Joy Division, Interpol en Editors.

De band heeft zich genoemd naar de Engelse uitdrukking "a white lie", wat zoveel betekent als een leugentje om bestwil. De drie bandleden zijn vaak geheel in het zwart gekleed en staan bekend om hun donkere teksten over angst en de dood.

Alhoewel de band nog niet heel lang bestaat, hebben ze vooral in 2009 hoge ogen gegooid met hun strakke optredens op festivals en podia en met het debuutalbum ‘To Lose My Life’, dat in januari vorig jaar uitkwam.

Nu, anderhalf jaar later en met een wereldtournee achter de rug zijn de White Lies opgeladen, enthousiast en gedreven door een nieuw gevonden zelfvertrouwen. De band heeft de ervaringen die ze hebben opgedaan tijdens de wereldtournee verwerkt in een groots tweede album ‘Ritual’, dat op 14 januari in Nederland uitkomt en is geproduceerd door Alan Moulder (Smashing Pumpkins, Nine Inch Nails, My Bloody Valentine). Des te meer reden voor ook een bombastisch en overweldigend concert, op 24 februari 2011 in de Heineken Music Hall.

White Lies
heeft een aantal grote hits gehad, de single ‘To Lose My Life’ uit 2009, maar ook de vierde single van het eerste album ‘Farewell to the Fairground’. Dit nummer werd een 3FM Megahit. De eerste single van het nieuwe album is ‘Bigger Than Us’ .

WHITE LIES

+ support act Crocodiles
Donderdag 24 februari 2011
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 29,50 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.whitelies.com/