Legendarische blijspelen met Luc Lutz op 3DVD uitgebracht

01-08-2011 @ 21:26

Een prachtige collectie van drie blijspelen met in de hoofdrol de legendarische acteur Luc Lutz, met
Ik slaap wel op de bank
Hendrik Hanekroot, ambtenaar bij sociale zaken in Amsterdam, voert al jaren een rustig, ordentelijk leventje. Maar die rust wordt de laatste tijd ernstig verstoord door een groep hippies in de flat boven hem. Maar dat wordt nog veel erger, wanneer één van hen, de Vlaamse hoogzwangere Micky bij hem binnenvalt en om geld bedelt. Alleen noemt zij dat niet bedelen, maar samen een beleving delen. Vanaf dan ontwikkelt zich met ups en downs een relatie tussen Hendrik en Micky.

Hou jij nou van mij of ik van jou?
Een bijzonder blijspel met slechts twee acteurs, Luc Lutz en Simone Rooskens, en in het theater slechts één decor dat door draaien en in-en uit elkaar schuiven ruimte biedt aan tal van locaties. Het verhaal is opgedeeld in negen korte portretten van dit stel, waarbij in elk portret steeds dezelfde vraag centraal staat: “Hou jij nou van mij of ik van jou”. Van wel of niet trouwen, wie staat in de nacht op voor de baby, een andere vrouw in het spel, scheiding?

Uit pure liefde
Boekenrecensent Sebastiaan heeft kort na de oorlog als officier bij de geallieerde inlichtingendienst gewerkt in Oost Duitsland. Een Russische collega nam hem mee naar een bordeel, waar hij kennismaakte met Lydia, een jonge Estlandse verzetstrijdster, die door de Russen in dat bordeel te werk werd gesteld. Sebastiaan wist haar uit die benarde positie te bevrijden door met haar te trouwen, waardoor zij een Nederlands paspoort kreeg. Een huwelijk uit medelijden, niet uit pure liefde. Dat is nu jaren later nog steeds te merken aan de doorlopend mopperende Sebastiaan. Door de manier waarop regisseur en spelers met alle misère omgaan, valt er toch ook veel te lachen

Legendarische Blijspelen met Luc Lutz
3DVD
Release 07-06-2011
distr.: video film express

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: